| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
ltamas
|
Elküldve: 2010-05-19 10:37 Hozzászólás témája: telepítési probléma |
|
|
Üdvözlöm!
Telepítettem saját gépemre webáruházat (PHP, Apache webserver és MySQL-el együtt) 'shop' mappanév alatt, vagyis nem a gyökérkönyvtárba. A telepítés rendben megtörtént, létrehoztam az adatbázist, importáltam a táblákat, beállítottam a 'connections/bolt.php'-t, a 'constants.php'-t, a megfelelő mappáknál az írásvédettséget. A telepítés után 'install' mappa törlés is megvolt. Ezután böngésző újraindítás és az 'index.php' indítása után semmi sem jön be, csak a "Kiszolgáló nem található" felirat. Próbáltam a 'webadmin.php'-t is indítani, de ott az alapértelmezett felh. név és jelszó megadása után a következő oldal már nem jelenik meg.
Mit ronthattam el? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mezofi Site Admin
|
Elküldve: 2010-05-20 12:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Úgy érzem, hogy itt első körben azt kellene megvizsgálni, hogy a kiszolgáló megfelelően működik-e.
A szerver www könyvtárába kellene egy teszt.php-t létrehozni, az alábbi tartalommal.
<?php
echo 'Helló word';
?>
Aztán megtallózni.
http://localhost/teszt.php
Ha ez megfelelően működik akkor áttérhetünk a shop dologra.
Mezőfi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ltamas
|
Elküldve: 2010-05-20 16:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a gyors választ.
Kipróbáltam és megfelelően működik a teszt.php.
Azóta phpdesigner programban futtattam az index.php-t és ott a connention/bolt.php-ben az adatbázishoz való kapcsolódásnál írt ki hibaüzenetet, amely az alábbi:
Call to undefined function mysql_connect() in C:\wamp\www\shop\connections\bolt.php
Fórumokon utánanéztem, állítólag ez akkor lehet, ha a php.ini-ben nincs betöltve a mysql. Ezt is ellenőriztem, minden rendben vele.
A gépemre telepített verziók: Apache2.2.11, PHP5.3.0 és MySQL5.1.36 (ha esetleg vmi kompatibilitási gond lenne).
Válaszát előre is köszönöm.
Laborczi Tamás
| mezofi írta: | Úgy érzem, hogy itt első körben azt kellene megvizsgálni, hogy a kiszolgáló megfelelően működik-e.
A szerver www könyvtárába kellene egy teszt.php-t létrehozni, az alábbi tartalommal.
<?php
echo 'Helló word';
?>
Aztán megtallózni.
http://localhost/teszt.php
Ha ez megfelelően működik akkor áttérhetünk a shop dologra.
Mezőfi |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mezofi Site Admin
|
Elküldve: 2010-05-25 16:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Szuper, a php megfelelően működik.
Azonban a mysql_connect() függvény a php saját függvénye. Ha azt írja a hiba jelzés, hogy ezt a függvényt nem tudja meghívni akkor nincs megfelelően össze konfigurálva a mysql és a php.
Van itt az oldalamon pár mysql példa.
Ezekből legalább az egyiknek működnie kellene.
Mezőfi István |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|