Tartalomjegyzék Webshop hun fórum.
Online segítség a Webshophoz

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 
Webshop Hun 

Cél raktárkezelő és számlázó program
Telepítési gondok
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Telepítés és konfiguráció
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ltamas

HozzászólásElküldve: 2010-05-19 10:37    Hozzászólás témája: telepítési probléma Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdvözlöm!

Telepítettem saját gépemre webáruházat (PHP, Apache webserver és MySQL-el együtt) 'shop' mappanév alatt, vagyis nem a gyökérkönyvtárba. A telepítés rendben megtörtént, létrehoztam az adatbázist, importáltam a táblákat, beállítottam a 'connections/bolt.php'-t, a 'constants.php'-t, a megfelelő mappáknál az írásvédettséget. A telepítés után 'install' mappa törlés is megvolt. Ezután böngésző újraindítás és az 'index.php' indítása után semmi sem jön be, csak a "Kiszolgáló nem található" felirat. Próbáltam a 'webadmin.php'-t is indítani, de ott az alapértelmezett felh. név és jelszó megadása után a következő oldal már nem jelenik meg.

Mit ronthattam el?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mezofi
Site Admin

HozzászólásElküldve: 2010-05-20 12:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Úgy érzem, hogy itt első körben azt kellene megvizsgálni, hogy a kiszolgáló megfelelően működik-e.
A szerver www könyvtárába kellene egy teszt.php-t létrehozni, az alábbi tartalommal.
<?php
echo 'Helló word';
?>

Aztán megtallózni.
http://localhost/teszt.php
Ha ez megfelelően működik akkor áttérhetünk a shop dologra.
Mezőfi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
ltamas

HozzászólásElküldve: 2010-05-20 16:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a gyors választ.

Kipróbáltam és megfelelően működik a teszt.php.

Azóta phpdesigner programban futtattam az index.php-t és ott a connention/bolt.php-ben az adatbázishoz való kapcsolódásnál írt ki hibaüzenetet, amely az alábbi:
Call to undefined function mysql_connect() in C:\wamp\www\shop\connections\bolt.php

Fórumokon utánanéztem, állítólag ez akkor lehet, ha a php.ini-ben nincs betöltve a mysql. Ezt is ellenőriztem, minden rendben vele.

A gépemre telepített verziók: Apache2.2.11, PHP5.3.0 és MySQL5.1.36 (ha esetleg vmi kompatibilitási gond lenne).

Válaszát előre is köszönöm.
Laborczi Tamás

mezofi írta:
Úgy érzem, hogy itt első körben azt kellene megvizsgálni, hogy a kiszolgáló megfelelően működik-e.
A szerver www könyvtárába kellene egy teszt.php-t létrehozni, az alábbi tartalommal.
<?php
echo 'Helló word';
?>

Aztán megtallózni.
http://localhost/teszt.php
Ha ez megfelelően működik akkor áttérhetünk a shop dologra.
Mezőfi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mezofi
Site Admin

HozzászólásElküldve: 2010-05-25 16:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szuper, a php megfelelően működik.
Azonban a mysql_connect() függvény a php saját függvénye. Ha azt írja a hiba jelzés, hogy ezt a függvényt nem tudja meghívni akkor nincs megfelelően össze konfigurálva a mysql és a php.
Van itt az oldalamon pár mysql példa.
Ezekből legalább az egyiknek működnie kellene.
Mezőfi István
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Telepítés és konfiguráció Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban